r
Nosalty Logó

Ricottás torta barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás torta barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 5180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Összesen 204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    259.5 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    441 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A keksz alaphoz

  1. Tortalap készítése
  2. A vajat a cukorral ás vaníliával habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, asütőporral elkevert lisztet, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát kettévesszük, a felét letakarjuk, másik felét liszten kb. 4-5 mm-es vastagságúra kör alakban kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaforma aljába tesszük.
  5. Villával megszurkáljuk,15o fokon kb. 12 percig sütjük.
  6. FONTOS: Ha kész, még melegen vágjuk fel 12 szeletre, mert később már törik. Ez lesz később a torta teteje.
  7. A másik fél tésztaadagot is nyújtsuk, süssük,de azt már ne vágjuk fel,mert az lesz a torta alapja.
  8. Túróhab készítése
  9. A ricottát a túróval, cukorral vagy édesítővel, vaníliával, citrom levével és héjával keverjük jó krémesre.
  10. A zselatint áztassuk be kb. 12o ml vízben. Ha megduzzadt, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez.
  11. A tejszínt verjük habbá, és két részletben, hogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez.
  12. Torta rétegelése
  13. Az egész keksz tortalap.
  14. A túrókrém 1 negyede, majd rá a barackszeletek
  15. A maradék túrókrém.
  16. A felvágott tortalap.
  17. Dekoráció.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11277
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

Tipp: a tortát fogyasztás előtt 1 nappal hamarabb készítsük, jól át kell hűteni, és a tortalapok is másnapra lesznek igazán puhák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenceim a gyümölcsös sütik és túró- vagy sajttorták, gyakran édesítőszerrel, finom friss nyalánkságok. Az utóbbi időben már az összes lehetséges túrótortát végigpróbáltam: tejföllel, mascarponéval, joghurttal, krémsajttal kombinálva, de a ricotta az abszolút nyerő. Kicsit édeskés, nem savanyú, krémes, mégsem annyira zsíros, mint a mascarpone. A zselatinnal nagyon jól kezelhető az állaga, nem lesz sem túl folyós, sem túl gumiszerű. Rakhatsz hozzá bármilyen gyümölcsöt, nincs ami ne illene ebbe az ízvilágba. Igazi élmény.:-)) Egy szónak is száz a vége, ha valaki még nem is ismeri a ricottát, sütiben mindenképpen próbálja ki, csak ajánlani tudom, nálunk a kritikus:-) családi és barátköri zsűri oda-vissza volt az ízétől.

Hozzávalók

A keksz alaphoz

A túróhabhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek