r
Nosalty Logó

Ricottás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összeállításához egy tálba öntjük a darált mandulát, a lisztet, a cukrot, a csipet sót és a fahéjat. Az alapanyagokat összekeverjük. A felolvasztott vajat a tojás sárgájával jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. Morzsás állagúra dolgozzuk össze.
  2. Egy tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd tésztát belehelyezzük, jól elegyengetjük. Előmelegített 180 °C –os sütőben, légkeverésen ,15-20 perc alatt világos színűre sütjük.
  3. Amíg a tészta hűl, a töltelék alapanyagait elektromos habverővel simára keverjük.
  4. Amikor kihűlt a tészta a tetejét megkenjük narancsdzsemmel/ vagy meghintjük kandírozott narancshéjjal.
  5. A tésztára öntjük a krémet és kb. 45 perc alatt 180 °C –os sütőben, légkeverés módon megsütjük. Nem baj, ha a krém teteje kicsit remegős marad.
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 55088
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sajttorták egyik variációja ez, ami a mandulától és a narancsdzsemtől érdekes ízű. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?