r
Nosalty Logó

Ricottás roppanós táskák gazdag salátaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Paskó atya konyhája
Ricottás roppanós táskák gazdag salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1119 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4010.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4475 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5512 micro
Összesen 1695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    418 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is az ordát ízesítjük sóval és borssal. A legjobb, ha a borsot mozsárban frissen durvára őrölve adjuk hozzá a sajtunkhoz. Ha az orda egy kicsit száraznak tűnik, egy kis olívaolajjal lehet krémesíteni.
  2. A réteslapokat 10-15 cm széles szalagokra vágjuk. Kettőt, maximum hármat teszünk egymásba. Megkenjük lazán olajjal, majd egy evőkanányi ízesített ordát teszünk a leveles tésztára, amit háromszög formátumra felhajtogatunk, és sütőpapírra tepsire fektetünk. Személyenként 3 db táskát számoljunk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra, roppanósa sütjük a táskákat.
  4. Közben a salátát megmossuk. Minél több fajta zöldsalátát keverünk össze, annál jobb. Ruccola, madársaláta, zsenge bébispenót is mehet hozzá, de el is hagyható. Vékony almaszeleteket, a legjobb a zöld alma, adunk hozzá. Az édesköményt is nagyon vékonyan felszeleteljük, és éppen csak hogy fűszerezzük velük a salátánkat, hozzákeverjük. A koktélparadicsomok ízt és színt adnak a salátának. Azokat is megmossuk, és félbevágva keverjük hozzá a salátánkhoz.
  5. Elkészítjük a salátaöntetet, ami citrom leve, kevés víz, olaj, só és egy kevés bors. Egy nagy karimájú tányérba kínáljuk a salátát, és hozzá a roppanó táskákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 801
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 20.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, még azoknak is akik fogyókúráznak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Egy nagyon kedves barátomtól, Emiltől sűrűn kapok ordát, vagy közismertebb nevén ricottát. Sajtkészítő mester, és ő már tudja, hogy ez is értékes része a tejnek, amit a savóból nyernek. Sokan kérdezik tőlem, mit lehet kezdeni a sajtkészítés során termelt savóval. „Sok tejből készítek sajtot, de csak 10%-a lesz sajt, a többi csak savó. Annyira sajnálom kiönteni!" Nos, nem is szabad. Érdemes a tejsavót is felhasználni. A tejsavó könnyen felhasználható, olcsó, egészséges alapanyag, a belőle készített termék immunerősítő, rákellenes hatású, érelmeszesedés gátló, vérrög gátló. Soroljam még? A savó oldott formában megőrzi a sajtkészítés során veszendőbe menő ásványanyagokat, B-vitaminokat. Szénhidrát-tartalma alacsony, a tej szénhidrát tartalma a savó kezelése során 90-95%-ban teljesen elvész. A savófehérje meghaladja a tojásfehérje biológiai értékét, miközben a tejfehérje csak megközelíti azt. Nagyon értékes táplálékot készíthetünk belőle, zsendicét vagy ordát. Mindkettő nagyon egészséges és finom. Fehérjében, ásványi anyagban gazdag, a teljes tejhez képest kevés tejcukrot és tejzsírt tartalmazó készítmények, melyek könnyen, salakmentesen emészthetőek, táplálóak. A fogyókúrázók is fogyaszthatják. Íme egy ötlet, hogy én mit készítek belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek