r
Nosalty Logó

Ricottás-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ricottás-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A vajat a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk egyenként a tojássárgákat. A citromhéjat és levet a tojásos-vajas krémhez kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a ricottát és a mandulát. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát pedig kevés vajjal kikenjük. A masszát az előkészített formába simítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2347
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, szaftos sütemény. Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek