r
Nosalty Logó

Ricottás derelye fokhagymás paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Ricottás derelye fokhagymás paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7277.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    3004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2721 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    4884 micro
Összesen 2472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2707 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztből, tojásból, 1 csipet sóból és 2 dl vízből rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. A ricottát összekeverjük az apróra vágott snidlinggel.
  3. A tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és egyik felét megpakoljuk egymástól egyenlő távolságban a ricottával, a másik üres felét ráhajtjuk. A halmok között óvatosan lenyomjuk a tésztát, majd derelyevágóval szépen feldaraboljuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük.
  4. Ezalatt egy kevés olívaolajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát, ráöntjük a paradicsomszószt (legjobb, ha friss paradicsomot pürésítünk). Fűszerezzük friss, finomra vágott bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal. Ha túl sűrű, vízzel hígítjuk. Lassú tűzön 15 percet főzzük.
  5. Ha elkészült, a forró derelyékre locsoljuk a paradicsomszószt, megszórjuk ízlés szerint rukkolával és parmezánnal.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 929
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás derelye fokhagymás paradicsomszószban
Szimran 144 recept

Ez a recept egy próba volt évekkel ezelőtt, a lányaim tortellinit akartak enni, de nem volt otthon. Arra gondoltam, hogy a derelyetésztát is bármiféle töltelékkel elkészíthetném, és nem csak édesen. Azóta kedvelt ételünk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?