r
Nosalty Logó

Ricottagnocchi spárgával és spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Ricottagnocchi spárgával és spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2569 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11109.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    2458 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    6451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    619 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    5298 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10276 micro
Összesen 1802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gnocchihoz a ricottát szűrőben lecsepegtetjük, ha nedvesebb típust veszünk. Ha szárazabbat, akkor elég villával összetörni.
  2. Aprítóba tesszük a ricottát, a sót, a tojást, a lereszelt parmezánt, a lisztet, és összeturmixoljuk. Ha nagyon lágy lenne a ricotta (minden típus más, úgyhogy ez nagyon könnyen előfordulhat) akkor teszünk még hozzá egy kis lisztet.
  3. Hűtőbe tesszük 15-30 percre. Egy kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk a ricottagombócokat. Félretesszük, míg a spárgát kifőzzük. A spárgák végeit elpattintjuk, 3-5 centis darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben 3 perc alatt roppanósra főzzük. Szűrővel kivesszük, és jéghideg vízzel leöblítjük. A főzővizet megtartjuk!
  4. Ugyanabba a vízbe szaggatjuk a ricottagombócokat, kb. tizesével. Ha feljönnek a felszínre, kivesszük, és egy tálba tesszük őket.
  5. A vaj felét egy serpenyőbe tesszük, kiolvasztjuk. Rádobjuk a spenótot, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, és eltávolítjuk a serpenyőből. Beletesszük a ricottagnocchikat, és nagy lángon pár perc alatt kicsit megkapatjuk az oldalukat. Utána hozzáadjuk az alaplevet és a maradék vajat, nagy lángon a felére forraljuk, majd ráfacsarjuka citrom levét, sózzuk,l borsozzuk, hozzáadjuk a spárgát és a spenótot, és 2 perc alatt összemelegítjük az egészet. Frissen reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 5831
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi tavaszi csemege, amit csak pár hétig elérhető, úgyhogy hajrá! :) Recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?