r
Nosalty Logó

Ricotta ropogós friss salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eisberg
Ricotta ropogós friss salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Összesen 1025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Összesen 126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2863.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    511 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8221 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6350 micro
Összesen 1025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Elkészítés

A ricotta ropogóshoz

  1. A ricottát egy keverőtálba tesszük. Hozzáreszeljük a cheddar sajtot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fűszereket és két evőkanál lisztet, majd az egészből egy formázható állagú masszát keverünk.
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a ricottás keverékből lisztes kézzel lepényeket formázunk, majd beletesszük az olajba, és néhány perc alatt mindkét oldalát barnára pirítjuk.

A salátához

  1. A salátához a keveréket egy tálba szedjük.
  2. Az olívaolajat összekeverjük a citromlével, a fűszerekkel és az aprított bazsalikommal, majd meglocsoljuk vele a salátát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4648
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricotta ropogós friss salátával
Eisberg 25 recept

Kiváló alternatíva hús helyett ez a ricotta lepény, amit még egyszerű is elkészíteni. www.salatazz.hu

Hozzávalók

A ricotta ropogóshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek