r
Nosalty Logó

Ribizlis túrószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Ribizlis túrószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7899.9 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 4040 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról.
  2. A vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, vaníliás cukorral, pudingporral és a sóval. Egymás után beledolgozzuk a tojássárgákat.
  3. Külön edényben a túrót a tejföllel összekeverjük, majd a vajas-tojásos masszával is összeöntjük. Végül a keményre vert tojásfehérjét habbá verve beleforgatjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos formát kibélelünk zsírpapírral, és a masszát kb. 1 cm vastagon belesimítjuk. A 2/3-ad részét a ribizliszemeknek rászórjuk, majd a maradék túrós krémet is beleöntjük.
  5. 190 fokon 1.5-2 óra hosszat sütjük.
  6. Ha kész, a sütőben hagyjuk kihűlni, ügyelve arra, hogy ne érje hirtelen hideg levegő. Ha kihűlt, ribizliszemekkel díszítjük. Hűtőben tartjuk másnapig.
  7. Levesszük a kapcsot, tálra csúsztatjuk, és éles késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5562
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Ajánló

Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, ugyanis jobb lesz az íze és állaga, ha hosszabb ideig hűtjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor érik ez a finom, piros gyümölcs a kertben, ezt a süteményt ki nem hagynám... isteni a túró és a ribizli párosítása. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne finomat enni!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?