r
Nosalty Logó

Ribizlis kakaós süti a serpenyőből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis kakaós süti a serpenyőből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1720 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit leszedjük a száráról. 2 ek. vajat megolvasztunk, hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a sóval habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukor felét.
  2. A cukor másik felét liszttel, kakaóporral, sütőporral és a citrom héjával összekeverjük. Tojássárgáját tejjel jól kikavarjuk, és a kakaós lisztbe keverjük, ezután óvatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat és a felvert tojásfehérjét.
  3. 2 ek. vajat egy közepes méretű serpenyőben megolvasztunk, és a tésztát beleöntjük. Közepes lángon pár perc alatt felmelegítjük. 10 dkg ribizlivel megszórjuk, és előmelegített sütőben, a legfelső rácson 15-20 perc alatt készre sütjük. Az első 10 perc után vegyük ki, és szórjuk a tetejére a maradék ribizlit. A tészta akkor lesz kész, ha ujjunkkal megnyomjuk, és egy kis ellenállást érzünk.
  4. Míg tésztánk sül, a tejszínhabot verjük fel vaníliás cukorral, amit a meleg sütinkhez tálaljunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1855
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Ajánló

Én a cukor mennyiségét leredukáltam a felére. Aki édesebben szereti, tegyen bele 2x többet. De szerintem így is a cukros tejszín kompenzálja a süti savanykás ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőm által ajánlott kakaós piskóta, kicsit máshogy elkészítve

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek