r
Nosalty Logó

Ribizlis clafoutis nutellás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis clafoutis nutellás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Összesen 424 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Összesen 2120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Összesen 281 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 424 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 2120 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Elkészítés

A clafoutishoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Keverjük össze a finomlisztet, a sütőport és a porrá tört édesítőt.
  3. Verjük fel a tojásokat robotgéppel, majd adjuk hozzá a tejfölt, és ezzel is keverjük el. Végül adjuk az egészet a liszthez.
  4. Szórjuk a ribizlit a tésztába, és óvatosan keverjük el, hogy a gyümölcs ne törjön össze, és a tészta se színeződjön el nagyon.
  5. Kenjük ki a formákat vajjal (én szilikonos muffin formát használtam), és öntsük bele a tésztát (ne színültig, ugyanis kicsit emelkedni fog).
  6. Tegyünk apróra vágott vajdarabkákat a tetejére, majd süssük 180°-on, légkeverésesen kb. 35-40 percig.

A nutellás krémhez

  1. A habtejszínt öntsük egy lábasba, és kezdjük el melegíteni magas lángon.
  2. Kanalazzuk hozzá a nutellát, és jól keverjük el benne. Főzzük a keveréket, amíg fel nem forr.
  3. Hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját (előtte érdemes egy-két teáskanálnyit csöppenteni a tojássárgájára, hogy ne rántottásodjon).
  4. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, másnap pedig kenjük egy spatula vagy habzsák segítségével a megsült sütikre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 401
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Ajánló

Desszertnek vagy harapnivalónak a nap folyamán. Egy pohár tejjel még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a clafoutist, de nincsen igazi clafoutis-formám, így jött az ötlet, hogy muffin formában süssem meg, amiből következett az, hogy krémet is kell készítsek rá, ugyanis nagy cupcake-lázban égek. A tészta receptjét az Apróséf egyik szakácsától vettem, azt alakítottam át egy kicsit, a krémet pedig én találtam ki (bár biztosan van hasonló). Ez az adag 5 db sütire elég.

Hozzávalók

A clafoutishoz

A nutellás krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek