r
Nosalty Logó

Retro sajttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Retro sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5433.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2639 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, egy csipet sóvalés 3 dkg vajjal, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk (ízlés szerinti zöldfűszereket gyúrhatunk bele).
  2. 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát vékony lappá nyújtjuk, és hagyományos tortaformába (esetleg gyümölcstorta formába) tesszük úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük a torta alapot.
  5. Ezalatt 2 dkg vajon üvegesre pároljuk az apóra vágott hagymát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sóval elhabart tojásokat és a reszelt sajtot.
  6. A tojásos-sajtos masszát a félig sűlt tésztába töltjük, végül a tortát készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5486
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredetijét egy régi "szabadidő-könyvben" olvastam. Némi módosítás és felturbózás után a barátaink és a család kedvence lett. Kiváló sör- vagy borkorcsolya; melegen és hidegen is nagyon finom. A tésztát akár előző este is elkészíthetjük, jól el van a hűtőben. Isteni vendégváró, a tésztát jó előre el szoktam készíteni, és lefagyasztom... Ha színesíteni akarom, lilahagymával készítem. A recept akár a végtelenségig variálható; kerülhet bele sonka kocka, bacon csíkok, szárított paradicsom, californiai paprika, kolbász, tejszín, tejföl, különböző sajtok (pl. feta, mozzarella, edami). A só mennyiségére nagyon ügyeljünk (pl. ha sonkát keverünk a tojásos masszába, egyáltalán nem igényel sót)!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek