r
Nosalty Logó

Resztelt borjúmáj vörösborral

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Resztelt borjúmáj vörösborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    29424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    150 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29263 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    279 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3073 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    2028 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    58848 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    299 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    1594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58525 micro
  • α-karotin
    332 micro
  • β-karotin
    3419 micro
  • β-crypt
    558 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2102 micro
Összesen 1220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4213 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy evőkanál zsíron megpirítjuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk és kockára vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és addig pirítjuk együtt, amíg kissé össze nem esik.
  3. Ezután jöhet bele a megtisztított és csíkokra vágott máj. Borsozzuk, kakukkfűvel, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, de a sót (és az ételízesítőt is) felejtsük el, különben megkeményedik! Addig pirítjuk, amíg szépen meg nem sül a máj külseje.
  4. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és felöntjük a borral. Addig főzzük, amíg az alkohol el nem párolog, majd hozzáadjuk a paradicsomot és egy decit a vízből.
  5. Ezután jön a beforralós játék: ha a szaft nagyon besűrűsödik, akkor öntünk még hozzá egy keveset a vízből, és újra sűrűre főzzük, és így tovább, amíg a máj teljesen meg nem puhul. Csak a legvégén sózzuk.
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12249
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal finomabb, mint sertésből, és még csak nem is drágább. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek