r
Nosalty Logó

Répatorta lulu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta lulu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Csokimáz

Összesen 1159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Csokimáz

Összesen 4633 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Csokimáz

Összesen 333 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4439 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1159 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17758 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 4633 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    533 micro
  • β-karotin
    1275 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához egy turmixgépbe beletesszük a tojásokat, a megtisztított, felkockázott nyers sárgarépát, olajat, sót és a cukrot. Ezt jól összeturmixoljuk.
  2. Ha kész, átöntjük a masszát egy nagyobb tálba, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezt csomómentesre keverjük.
  3. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kikenjük vajjal, liszttel, és előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 30 percig sütjük.
  4. Csokimázhoz egy lábosban összekeverjük a 6 ek. cukrot, 1 ek. kakaót, 1 ek. margarint és 2 ek. tejet, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A kész forró tésztára öntjük.
  5. A tepsiben hagyjuk a süteményt kicsit hűlni, hogy a csokoládémáz megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3633
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 19.

Ajánló

Érdemes a csokimázat a sütemény sütési idejének lejárta előtt pár perccel elkezdeni főzni, hogy a süteményre locsoláskor folyékony legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főnököm élettársa adta nekem a receptet, aki szintén szeret sütni, bár ő sosem eszik belőle. Kicsit szkeptikusan indultam neki a receptnek a nyers sárgarépa miatt, de minden várakozásomat felülmúlta. Azóta is, ha van itthon sárgarépa, biztosan lesz belőle legalább egy tepsi süti.

Hozzávalók

Tészta

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek