r
Nosalty Logó

Répaföld tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répaföld tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Összesen 8012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    450 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3484 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1582 micro
Összesen 8012 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. Először a "répákhoz" készítjük el a piskótát. Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
  2. Színezzük az ételfestékekkel, annyit adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
  3. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit, és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyér formánkba. Szorosan végigrakjuk a formát a "répákkal" úgy, hogy a hegyük álljon felfele, hogy amikor kifordítjuk, úgy nézzen ki, mintha a földben állnának.

A csokis piskótához

  1. Összeállítjuk a csokis piskótát. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, vanília kivonatot, és simára keverjük.
  2. Az étcsokit felolvasztjuk mikrohullámúban vagy gőz fölött, és a vízzel az előzőekhez keverjük. Beleöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha megsült, fordítsuk le, és hagyjuk kihűlni, vegyük le róla a formánkat, és szórjuk meg leesett piskóta reszelékkel.
  4. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük, és tejjel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1354
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a húsvétot igazán közel hozza, ennél hangulatosabb sütemény kevés van a húsvéti asztalon, és nem mellesleg, nagyon finom is egy pohár tej mellett.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A csokis piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek