r
Nosalty Logó

Reform szivárvány torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Békésüti
Reform szivárvány torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

Hozzávalók a csokis "piskótához"

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

Hozzávalók a csokis "piskótához"

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 3305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

Hozzávalók a csokis "piskótához"

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5014.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 3305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

Hozzávalók a csokis "piskótához"

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Elkészítés

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mogyorót és a 2 kk piros ételfestéket. Csomómentesre keverjük.
  3. A fehérjéhez hozzáforgatjuk a tojássárgájás keveréket és sütőpapírral bélelt formában 160°C-on 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. Ha kész, félrerakjuk hűlni.

Hozzávalók a csokis "piskótához"

  1. A nutellát csomómentesre keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ismét csomómentesre keverjük.
  2. A tojást habosra keverjük az édesítővel. Majd hozzáadjuk a nutellás masszát és a darált mogyorót.
  3. Sütőpapírral bélelt formában 180°C-on kb.: 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert a széle könnyen kiszárad!

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük az édesítővel, belekeverjük a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  2. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe 2 kk zöld étel festéket, a másikba 2 kk kék étel festéket keverünk.
  3. Külön külön sütőpapírral bélelt formában 180 °C-on kb.: 10 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingport a szokásos módon az édesítővel, a tejjel és a vízzel készre főzzük és hagyjuk, hogy teljesen(!) kihűljön.
  2. A gesztenyemasszát összetörjük. lecsípünk belőle 12 kis darabot és golyókat formázunk belőle. (ez lesz a dísz a torta tetején), ezeket félretesszük. A maradék masszát ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzákeverjük a hideg pudingot, a gesztenyemasszát és a pürésített banánt.

Összeállítás

  1. A kész tortalapokat egymás mellé tesszük a nutellásat kivéve (azt nem szaggatjuk). Egy nagyobb kör alakú formával kivágjuk a közepüket (én a szélétől számított kb. 2cm-nél vágtam), majd egy még kisebb kör alakú formával még egyszer megismételjük. Így mindegyik tortaalapnál 3 kör alakú forma született.
  2. Tányérra fektetjük a piros tortalap szélét. Fogjuk a kék lap egyel kisebb méretét, a külsejét vastagon megkenjük a krémmel majd belehelyezzük a tányéron lévő nagyobb formába. Fogjuk a zöld lap legkisebb részét, szintén megkenjük a krémmel és belehelyezzük a tányéron lévő alapba. (az első szint kész). Vastagon megkenjük a krémmel.
  3. A következő szintet ugyanígy készítjük el. Kedvünk szerint variálva a színeket. Amikor kész, a nutellás tortalapot egyben a tetejére helyezzük és a megmaradt krémmel teljesen bevonjuk a tortát.
  4. A tetejét az előzőleg félretett gesztenyés golyókkal valamint pár szem meggyel díszítünk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy "összeálljon" és megdermedjen a krém.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18cm
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 522
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Békésüti 10 recept

A neten láttam egy videót, ahol ilyesmi tortákat csinálnak. Onnan jött az alapötlet, persze a "piskótákat" és a krémet a saját szokásaimhoz alakítottam. A családban nagy sikere volt. Nagy volt a meglepetés, mikor felszeleteltük, hiszen kívülről nem látszik, hogy milyen színes a belseje. :) Ez a mennyiség egy kis tortaformához elég. Nagy forma esetén a mennyiségeket duplázni kell.

Hozzávalók

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

Hozzávalók a csokis "piskótához"

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a krémhez

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?