r
Nosalty Logó

Red Velvet sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Red Velvet sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Összesen 1439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Összesen 5758 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Összesen 321 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    473.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    469 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1053 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 5758 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Elkészítés

Tortaalap

  1. A kekszet késes apróban ledaráljuk a kakaóporral.
  2. A vajat megolvasztjuk.
  3. Keverjük össze a kekszes alappal, és egy 18-22 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele.
  4. Tegyük hűtőbe, amíg elkészül a krém.

Krém

  1. A mascarponét a cukorral robotgép segítségével kikeverjük.
  2. A tojásokat villával kicsit elkeverjük. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez.
  3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, majd jól dolgozzuk össze. A végén piros ételfestékkel állítsuk be a krém színét.
  4. Óvatosan öntsük a tortaalapra, majd 170 fokos sütőbe süssük kb. 1 órát. Ha megkocogtatjuk, és már nem remeg, akkor elkészült.
  5. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és így hagyjuk kihűlni.

Mascarponeréteg

  1. A habtejszínt felverjük a porcukorral. Majd adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliaaromát is, majd dolgozzuk egynemű masszává.

Piros tuile (háló)

  1. A tuile hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt jó forróra felhevítünk. Pici olajat öntünk bele, és kis adagokban beleöntjük a híg masszát. Vegyük vissza közepesre a hőmérsékletet, és addig sütjük, míg a víz kipárolog belőle, és megkeményedik. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4207
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyen elkészíthető, de annál mutatósabb torta. A leírásban szereplő írót helyettesíthetjük pl. joghurttal. Vagy egy fél bögre magas zsírtartalmú tejbe tegyünk 1 evőkanál fehérborecetet, és hagyjuk 15 percig állni. Díszíthetjük friss gyümölccsel is, de önmagában is nagyon finom.

Hozzávalók

Tortaalap

Krém

Mascarponeréteg

Piros tuile (háló)

Címlapról ajánljuk

További cikkek