r
Nosalty Logó

Rebarbarás zsemlefelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rebarbarás zsemlefelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A rebarbarát éles késsel vékonyan felkarikázzuk és egy méretes tálba rakjuk. Megszórjuk a cukor negyedével és a fahéjjal. Összekeverjük és félretesszük.
  2. Egy méretes tepsit vagy tűzállótálat (nálam ez 20x30 cm) körbebélelünk sütőpapírral úgy, hogy a tepsi szélein kilógjon.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukor kétnegyedével és a vaníliás cukorral. Egy méretes lábasban összemelegítjük a vajat a tejjel, majd hozzákeverjük a cukros tojássárgáját.
  4. A zsemleszeletek felét egyenként megmártjuk a meleg tojásos tejben, és kirakjuk vele a sütőforma alját. Erre egyenletesen elosztjuk a rebarbaraszeleteket. A fahéjas levet, amit kiengedett, ráöntjük.
  5. A zsemleszeletek másik felét ismét egyenként megmártjuk a tejben, és befedjük vele a rebarbarát. Ha marad cukros tej, ráöntjük.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény, fénylő habbá verjük a cukor megmaradt egynegyedével. A tepsit kivesszük a sütőből, és rákenjük a habot. Visszatéve a sütőbe még sütjük 15 percig.
  7. Amikor szépen megpirult a teteje, kivesszük a tepsit. Óvatosan kiemeljük a papír segítségével a felfújtat. Miután langyosra hűlt, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 484
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás zsemlefelfújt
Lizinka_ 590 recept

A kertünkben hatalmas rebarbaratövek díszlenek. Sokszor készítek belőle valami finomságot. Most szintén egy családi receptet ajánlok kipróbálásra. Eredetileg a tejben az egész tojásokat kell elkeverni, de mi így, túl száraznak éreztük ezt a desszertet. Ezért a tojások fehérjét habbá vertem, és a felfújt tetejére kentem. Sokkal gusztább és szaftosabb lett az eredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek