r
Nosalty Logó

Rebarbarás pikniksüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rebarbarás pikniksüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Összesen 6588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Összesen 246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    433.1 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    3297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 6588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a sóval összeszitált lisztet a vajjal, az ujjainkkal morzsoljuk teljesen grízesre.
  2. Adjuk hozzá a vízzel fellazított ecetet. A lisztkeverék közepébe öntsük, és dolgozzuk jól ki vele a tésztát. Ha kevésnek bizonyul a víz és száraznak tűnik a tészta, adhatunk még vizet hozzá. Akkor dolgoztunk jól, ha a tészta összeáll és nem morzsálódik.
  3. Folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe egy órára, vagy akár egy egész éjszakára pihenni a tésztát.

A töltelékhez

  1. Tisztítsuk meg a rebarbaraszárat, hámozzuk az almát, majd vágjuk kisebb kockákra őket.
  2. Egy kisebb edényben melegítsünk egy kanál vajat, erre dobjuk a gyümölcskockákat. Cukrozzuk, reszeljünk rá citromhéjat, facsarjuk bele a citrom felének levét, és adjuk hozzá a vaníliarúdból nyert friss magokat. Elég csak összemelegíteni, pár percig kavarni, karamellizálni a tölteléket, nem kell megfőzni.
  3. Ha elkészült, húzzuk le a gázról és hagyjuk kihűlni.

A süti összeállítása, sütése

  1. A tésztát nyújtás előtt 10 perccel vegyük ki a hűtőből, így könnyebb lesz nyújtani. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél centisnél kicsit vékonyabbra, és kerek sütikiszúróval készítsünk lapocskákat belőle, a maradékot gyúrjuk össze, és tegyük félre a következő körre (egészen addig, ameddig el nem fogy a tészta, ismételjük a nyújtás, töltés, összeállítás, sütés fázisokat).
  3. A lapocskák felét töltsük meg a kihűlt töltelékkel, csak a közepükre tegyünk a rebarbarás keverékből. A tésztakorongok szélét kenjük meg felvert tojással, és helyezzünk rájuk egy másik lapot. A széleket nyomkodjuk össze mutató és hüvelykujjunk segítségével, így szép formát is kapnak, és a töltelék nem folyik ki a sütés alatt belőlük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az elkészült minipitéket, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és megszórjuk barna cukorral.
  5. Ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 20-25 percre sülni. Ha elkészültek, konyharuhával letakarva egy tálban hagyjuk kihűlni őket, így nem égeti meg a forró töltelék a szánkat és meg is puhulnak kissé. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 4450
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 26.

Ajánló

A megadott mennyiségből kb. 24 darab minipite készíthető, de ha az egyes lapokat félbehajtva töltjük, akkor dupla mennyiséget is készíthetünk. Ugyanakkor a tésztából vághatunk ki szögletes formákat, kisebb vagy nagyobb darabokat is, ahogy jólesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezeket a kedves kis mini sütiket bátran vihetjük magunkkal most tavasszal, de akár nyáron is piknikezni, kirándulni. Ha megállunk egy kis pihenőre, vagy akár menet közben is könnyedén elfogyaszthatjuk. Most talán a rebarbara töltelék a legautentikusabb, de bármilyen más gyümölcs-tölteléket tehetünk a ropogós tésztába.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A süti összeállítása, sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek