r
Nosalty Logó

Rebarbarás kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás kevert süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 4087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 4087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A rebarbarához

  1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, lehúzzuk azokat a szálakat, amelyek túlságosan fásak, vagy vastsagak, majd feldaraboljuk 3-4 cm-es darabokra a megtisztított levélnyeleket.
  2. Egy fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a citromlevet, és felforraljuk. Amint felforr, elzárjuk alatta a tüzet, és leszűrjük, félretesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, /légkeverésen 160°C-ra/ és kivajazunk, kilisztezünk egy /kb 25X35 cm-es/ tepsit
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, de nem kell nagyon alaposan.
  5. Beleöntjük a tepsibe a kikevert tésztát.
  6. A rebarbaradarabkákra hintünk egy kis lisztet, majd rászórjuk a tészta tetejére, hogy mindenhova jusson belőle. Meghintjük a tetejét fahéjjal.
  7. Betesszük a sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.
  8. Amint kész, hagyjuk kihűlni, és tetszőleges méretű kockákra vágva tálaljuk, tetejét meghintve vaníliacukros porcukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 67474
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 07.

Ajánló

Jól illik mellé a vaníliafagylalt. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Mr. Smith Édesanyjának a remeke. Ráadásul a rebarbara is a kertjéből való! :)

Hozzávalók

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!