r
Nosalty Logó

Rebarbara diós bundában karamell öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rebarbara diós bundában karamell öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 2939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3472.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.7 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1165 micro
Összesen 2939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Elkészítés

bundás rebarbarához

  1. A rebarbara szárakat hámozás után kb. 7-9 cm-es daraboljuk.
  2. Egy lábasban vizet forralunk cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Ebbe beletesszük a rebarbara darabokat, letakarjuk fedővel, és levesszük a tűzről. Kb 2-3 percig hagyjuk a fűszeres vízben. Ezután papírtörlőre szedjük, és hagyjuk leszáradni.
  3. Amíg a rebarbaráról leitatódik a nedvesség, addig előkészítjük a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. A diót durvára aprítjuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. Egy tálra készítjük a lisztet, és egy másikba a felvert tojásokat.
  4. A rebarbara szárakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban és legvégül a diós zsemlemorzsában.
  5. Nem túl forró olajban szép barnára sütjük úgy, hogy néha megforgatjuk. Papírtörlőre szedjük, és hűlni hagyjuk.

karamell öntethez

  1. A cukrot megolvasztjuk és megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, és kevergetve felolvasztjuk a cukrot a tejszínben.
  2. Amikor a pirított cukor teljesen felolvadt, belekeverjük az étkezési keményítőt, és takarék lángon kevergetve besűrítjük.
  3. Ha kihűtöttük, az öntet szirup szerűen sűrű lesz.
  4. Langyosan vagy teljesen kihűlve adjuk asztalra.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 838
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 01.

Ajánló

Az öntethez nem fontos a barna cukor. A hagyományos kristálycukor is megfelel, de ebben az esetben nehezebben oldódik fel a tejszínben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbara diós bundában karamell öntettel
Lizinka_ 589 recept

Vendégeket vártunk, és ezt készítettem desszertnek. Nagy előnye, hogy nem szükséges melegen fogyasztani Előre elkészíthető édesség!

Hozzávalók

bundás rebarbarához

karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?