r
Nosalty Logó

Re-pite -Fordított cseresznyés süti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Re-pite -Fordított cseresznyés süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 2926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát.
  3. A tetejére valókat keverjük jól össze, és öntsük a tortaformába. Jó szorosan tuszkoljuk össze a cseresznyéket, így amikor ráöntjük a tésztát, majd nem fog átszivárogni a szemek között.
  4. Keverjük kia tojást a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a vizet, a citromlevet és héjat. A lisztbe vegyítsük bele a fűszereket, és a sütőport, majd ezt adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és laza mozdulatokkal dolgozzuk simára.
  5. Öntsük a cseresznye tetejére, és tegyük sütőbe.
  6. Süssük 30 percig, közbentűpróbával ellenőrizzük a közepénél. Ha kell, süssük tovább. Elég csalóka jószág az alul lévö gyümölcs miatt.
  7. Mielőtt kiborítjuk, várjuk meg, amígkihűl. Ezalatt az idő alatt a keményítőtől megszilárdul kissé az a lé, amit esetleg a gyümölcs engedett.
  8. Borítsuk ki, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-es forma
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 35909
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Ajánló

Élettani hatása: erősen savasít! Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leolvasztottam a mélyhűtőt, és találtam még egy adag cseresznyét. Ritka dolog, de nekiálltam, hogy magunknak csináljak valamit. Általában csak akkor sütök, ha vendégeket várunk, de akad azért ritkán kivétel. Ritkán. Tekintettel erre, nem akartam vele sokat vesződni. A fordított piték világa számomra igen kellemes, a gyorsan elkészülő desszertek közé tartoznak. Így emellett döntöttem. Közben épp azon gondolkoztam, mi is lehetne a neve, az amúgy már unalomig használt fordított x... pitének. Aztán jött Mrs. Smith, aki épp e sütis e-mailemre válaszolva küldte a "Repite" című levelet. Megvilágosodtam.  Így lett Re-pite, ami az angol "reverse" vagyis "fordított" szóból származtatva nyerte el helyét ebben a receptben.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek