r
Nosalty Logó

Rántott krumplis tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rántott krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 8404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1104 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 1680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208 g

Zsír

  • Összesen
    426.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11114.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    629 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    735 mg
  • Foszfor
    3177 mg
  • Nátrium
    5382 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    935.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    156 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    812 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1960 micro
  • Kolin:
    1684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    5521 micro
  • β-crypt
    787 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7476 micro
Összesen 8404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A krumplis tésztához

  1. A burgonyát sós vízben héjastól feltesszük főni, ebben a vízben is hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, kicsire felkockázzuk.
  2. Nagy lábasban az olajon a felkockázott vöröshagymát és a finomra vágott fokhagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk, a tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, a majorannát, az őrölt borsot, a finomra vágott petrezselymet.
  3. Sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük.
  4. A felkockázott burgonyát belekeverjük a hagymás alapba, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztát is.
  5. Beleütjük a felvert nyers tojásokat és a lisztet, annyit, hogy egynemű masszát kapjunk, formázni tudjuk.
  6. Kézzel golyókat formázunk, vagy két kanállal formázva lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, és amikor mind megvan, bő zsírban vagy olajban kisütjük, kb. 6-8 perc alatt, szép aranybarnára sütjük.
  7. Ha szeretnénk, tepsibe teszünk sütőpapírt, aminek tetejére, szépen egymás mellé téve a begyújtott sütőben, aranybarnára sütjük, ez is kb. 12-14 perc, a többi adag már hamarabb kész van, mert bemelegszik a sütő!
  8. Tálaljuk tejföllel, paradicsommal, sajttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 8
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11064
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Sok tejföl, paradicsom, sajt. Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott krumplis tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Egy hagyományos, szokásos, finom hétköznapi étel , teljesen más megvilágításban látva, és elkészítve. Bundában :-))))))) És nem úszott a lakás az olajszagban, mert a sütőpapíros változatot készítettem, kívülről ropogós, belülről finom puha maradt. Az olajban kisütés módja  is elő fog kerülni.:-) Majd tavasszal, ha már lehet szellőztetni.:-) Ennyi a történet.

Hozzávalók

A krumplis tésztához

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek