r
Nosalty Logó

Rántott karfiol alaprecept

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnal Stefi
Rántott karfiol alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A karfiolhoz

A szószhoz

Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A karfiolhoz

A szószhoz

Összesen 3146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A karfiolhoz

A szószhoz

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7424.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    4954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 3146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A szószhoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt megtisztítjuk, leveleit letörjük, torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük. A nagyobb rózsákat érdemes, kettőbe vagy négybe vágni.
  2. Egy fazékban kb. 2-3 litert vizet teszünk fel forrni amit 1 tk sóval ízesítünk. A forrástól számítva kb. 15 perc alatt félpuhára főzzük a karfiolrózsákat.
  3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal óvatosan kipecázzuk őket, és kb. 2 l jéghideg vízbe dobjuk.
  4. A lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, pirospaprika, fokhagymapor) A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük, előkészítjük a zsemlemorzsát is.
  5. Először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk a karfiolrózsákat. Egyszeri panírozás is elegendő, de ha igazán ropogós végeredményt szeretnénk, akkor érdemes duplán panírozni - ez esetben a tojás és zsemlemorzsa fázist kell kétszer ismételni.
  6. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük a karfiolt.

A szószhoz

  1. A tejfölbe belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot és a petrezselymet. A szósz egyébként bármilyen fűszerrel, zöldfűszerrel működik, ki hogy szereti.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 77418
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 12.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akiknek kicsit elegük lett a túlgondolt ételekből, és ennének valami klasszikust.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott karfiol alaprecept
Hajnal Stefi 15 recept

A karfiol energiatartalma alacsony, szénhidráttartalma csekély, ezért itt a remek alkalom hogy kirántsuk bő olajban. Lehet, hogy nem túl diétás, de olyan finom!

Hozzávalók

A karfiolhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek