r
Nosalty Logó

Rakott zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Rakott zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A diós tésztához

Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A diós tésztához

Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A diós tésztához

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8527.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3675 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1883 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diós tésztához

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert habot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. A diós tésztához a lisztet a margarinal elmorzsoljuk.
  6. Hozzáadunk 5 dkg porcukort, fél csomag sütőport és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük.
  7. Összekeverjük a keményhabbá vert tojásfehérjét a darált diót, a maradék porcukrot, a vaniliás cukrot, a citromhéjat és a tepsiben levő tésztára kenjük. 200 fokon világosra megsütjük.
  8. A piskótát bekenjük kissé vastagabban baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral.
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 36100
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zserbó
Ferencz Lajosné 9 recept

Egy régi Fakanál újság különkiadásából készítettem el. Egyszerű és finom sütemény, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A piskótához

A diós tésztához

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?