r
Nosalty Logó

Rakott zöldségek Kathy konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldségek Kathy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 121 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2125 micro
Összesen 513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2454.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4251 micro
Összesen 1026 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    493 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 121 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, mossuk, kb. 1-2 mm vastagra szeleteljük.
  2. A cukkinit megtisztítjuk, és 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  3. A paradicsomot is 2-3 mm-es szeletekre szeljük.
  4. A tepsit kikenjük a vajjal, beterítjük az alját a burgonyaszeletekkel, rátesszük a cukkiniszeleteket, majd a paradicsomkarikákat. Minden réteget óvatosan fűszerezünk.
  5. A tejfölt elkeverjük a liszttel, tejjel, bazsalikommal és a reszelt fokhagymával. Ezt ráöntjük a zöldségekre.
  6. A tepsit lefedjük alufóliával, és bő 20 percig pároljuk, majd ha megpuhultak a zöldségek, levesszük a fóliát, és meghintjük a reszelt sajttal. Pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33650
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinit szerettem volna készíteni, de nem tudtam, mi legyen belőle. Szabadjára engedtem a fantáziámat, és ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek