r
Nosalty Logó

Rakott zöldség darált hússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Almási Zsófia
Rakott zöldség darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1329 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    3500 micro
  • β-karotin
    8647 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 1424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    265.4 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9831.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    2686 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    3893 mg
  • Nátrium
    2367 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5318 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1414 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    14002 micro
  • β-karotin
    34589 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5349 micro
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    345 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a karfiolt, meg a brokkolit ételízesítős vízben, közbe megfőzzük a sárgarépát és a rizst is.
  2. Amíg főnek a zöldséget, addig apróra vágott vöröshagymán pirítsuk meg a darált húst.
  3. Ha megfőttek a zöldségek, leszűrjük őket, a rizst is kivesszük a tasakból.
  4. Kivajazott tálba teszünk másfél zacskó rizst, rárakjuk a darált hús felét, rárakjuk a zöldségeket, majd jöhet rá a másik másfél zacskó rizs és darált hús.
  5. Összekavarjuk a 2 pohár tejfölt sóval, borssal, csipet ételízesítővel, a sajtot lereszeljük.
  6. Rákenjük a tejfölt a tetejére, megszórjuk sajttal.
  7. Addig sütjük, amíg megpirul a tetején a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 34902
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Ebédnek kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldség darált hússal
Almási Zsófia 16 recept

Ezt a receptet én ötöltem ki egyik nap, mikor benéztem a hűtőbe, hogy mit is kéne főzni? :D Ha maradnak ki zöldségek esetleg levesből vagy máshonnan, akkor végülis bármilyen zöldséggel meg lehet ezt csinálni, mert nagyon finom! :) Nálunk nagy sikere volt, és vegetáriánusoknak is kiváló, ha elhagyják a darált húst!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek