r
Nosalty Logó

Rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    3625 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10676.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    3799 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2575 mg
  • Nátrium
    3677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1894.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3685 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    884 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    937 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    975 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    7883 micro
  • β-karotin
    21749 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    11937 micro
Összesen 4238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk (a karfiolt, brokkolit rózsáira szedjük), és puhára főzzük őket. Addig a bacont megpirítjuk ropogósra serpenyőben, majd félretesszük. Ezután ugyanebbe a serpenyőbe fokhagymanyomóval belenyomjuk a gerezdeket, a vajat, kicsit hevítjük, és jöhet a liszt a tejjel felöntve, csomómentesre keverve.
  2. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot és 100 g reszelt sajtot, alaposan elkeverjük, hogy ne legyen darabos. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk rotyogni, majd félrehúzzuk.
  3. A puha zöldségeket leszűrjük, majd egy jénai tálban először a brokkolit a babbal elrendezzük, erre jöhet egy adag sajtos szósz, majd rétegezve a répa és a karfiol. A maradék szósszal meglocsoljuk, szórunk rá reszelt sajtot.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt a bacont a tetejére tesszük, még melegen tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4810
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm édesanyjának receptje alapján rögtönöztem ezt a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek