r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 841 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3357 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    1420 micro
Összesen 841 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    5257 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 3357 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított babot 2-3 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
  3. Egy tűzálló kerek formát kivajazunk, és morzsával megszórjuk.
  4. A finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát egy csipet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük (só, bors, majoránna), és kevergetve kb 10 perc alatt megpirítjuk.
  5. A tűzről levéve belekeverünk 1 kk pirospaprikát, majd hűlni hagyjuk.
  6. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a rizst, 1,5 dl tejfölt, a 2 tojást, a másik kk pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk szükség szerint.
  7. Rétegezzük a következőképpen: a formánk aljába 1/3 rész babot teszünk, erre a fele húsos masszát kenjük, majd a másik 1/3 bab következik, erre ismét húsos massza, végül a maradék bab következik, a tetejére kenjük a maradék tejfölt.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc múlva a sütőből kivéve a tetejét kirakjuk a hámozott, és felkarikázott paradicsomokkal, majd ismét visszatesszük a sütőbe.
  9. Kb. 10 perc múlva kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, amit már csak ráolvasztunk a sütőben.
  10. A sütőből kivéve pár percig pihenni hagyjuk, ezután ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7168
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Ajánló

Tipp: a húsos masszába finomra vágott petrezselyem is kerülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti
Katharosz 498 recept

Nagyon finom, ízletes, könnyű, egytálétel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek