r
Nosalty Logó

Rakott tökös lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott tökös lecsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2372 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 594 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5874.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    4138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    970 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    586 micro
  • β-karotin
    4561 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3658 micro
Összesen 2372 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    557 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk 1-2 cm-es kockákra. A tarját ledaráljuk. A paprikát, paradicsomot, vöröshagymát megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk (nem kell nagyon apróra), a paprikát, paradicsomot feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A rizst megmossuk.
  2. 30 dkg tejfölt összekeverünk pirospaprikával és fekete borssal, és megsózzuk. Hozzákeverjük a darált füstölt tarját és a megmosott rizst.
  3. Egy edénybe a darabolt tököt, paprikát, paradicsomot, hagymát összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
  4. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. Az összekevert zöldségeink felét belerendezzük a tepsibe, majd rásimítjuk a tarjás-rizses masszát. Erre rátesszük a maradék zöldségeket. A tetejét enyhén sózott 15 dkg tejföllel megkenjük. A kolbászkarikákat a tetejére rendezzük.
  5. Alufóliával lefedve 210 fokon 50-55 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és további kb. 10-12 percig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk ezt a nyárias, finom egytálételt. Kínálhatunk mellé friss kenyeret.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1435
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tökös lecsó
Gonoszka1 428 recept

Lassan vége a jó időnek, így sajnos a spárgatök szezonnak is a végén járunk. Nagyon szeretjük a töltött tököt másként, így még a nyáron utoljára elkészítettem. Tököt túl sokat vettem, így megmaradt egy, tisztítva 60 dkg-os darab. Ezért a maradék felhasználása jegyében elkészítettem ezt a roppant egyszerű és ízletes ételt. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 87 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?