r
Nosalty Logó

Rakott tojásos - nokedlis lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott tojásos - nokedlis lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1476 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 5902 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 191 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3048.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    2043 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 1476 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    232 g

Zsír

  • Összesen
    351.1 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12195.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    3297 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    4603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    535 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    922 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    1332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    427 micro
  • β-karotin
    8170 micro
  • β-crypt
    812 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    11561 micro
Összesen 5902 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    209 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Megpucoljuk a vöröshagymát, fokhagymát, mindkét zöldfűszert finomra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk.
  2. A paradicsomok héját lehúzzuk (akár forró vízbe mártás után), és felkockázzuk, a cukkinivel és a szalonnával együtt.
  3. Lábasban a szalonnát töpörtyűre sütjük, majd beletesszük a kétféle hagymát, fedő alatt kicsit pároljuk együtt, és beletesszük a házi őrölt pirospaprikát. Levesszük a tűzről, beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, cukkinit, zellerzöldet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fedő alatt, takarék lángon megfőzzük, (víz nem kell alá, mert minden enged ki magából egy kicsit).
  4. Tálban elkészítjük a galuska tésztáját, liszt, tojás, só, víz, és jól eldolgozzuk.
  5. A szószhoz egy tálban a tojást a tejszínnel, kevés sóval és pici borssal felverjük, majd belekeverjük a reszelt sajt felét, és jól elkeverjük, beletesszük a petrezselyemzöldet.
  6. Vizet teszünk fel forrni a galuskának, teszünk bele kevés olajat és sót, majd a forrásban lévő vízbe galuskaszaggatón a galuskát kiszaggatjuk, leszűrjük, tálba szedjük.
  7. Ha puha, és ízre is finom a lecsó, akkor egy jénait kivajazunk, a lecsó felét beletesszük az aljára, erre jön a petrezselymes tejszínes-sajttal összekevert, kifőtt nokedli, erre pedig a lecsó másik fele, elsimítjuk a tetejét, majd leszórjuk a maradék trappista sajttal (lehet másfajta is).
  8. Sütőben összesütjük.
  9. Ezalatt a kevés, de forró olajon, serpenyőben a bevagdosott virsliket kisütjük.
  10. Ha kész az összesütése a lecsónak, a tetejére téve a virsliket, petrezselyemzölddel és felkarikázott zöldpaprikával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6701
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Ajánló

Aki szeretné, tálalja még reszelt sajttal, friss tejföllel, finom friss szeletelt kenyérrel.:-)) Férjem szerint finom bor, sőt ha a nyaralás alatt készül el, egy jó pohár hideg sör:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tojásos - nokedlis lecsó
Éva-Anyóca 350 recept

Néha a régi receptet is lehet újjávarázsolni. Mint a hagyományos lecsót nokedlival.:-)) És néha jó, ha az ember legalább egy olyan újságról nem mond le, amit általában előfizetőként megvett eddig. Vidék Íze. Ez az a lap.:-)) Az én változtatásaim benne: lilahagyma a vörös helyett,  a fokhagyma,  a cukkini, a zellerzöldje, a virslit nem külön sütöttem ki, hanem bevagdosva a tetejére tettem, és az összesülés alatt lett készre sütve a lecsóval együtt. A jénait sem vajaztam ki.:-)))) Nagyon jól nézett ki, nagyon finom volt az íze, gyorsan elkészült, és finom ebédet varázsoltam az asztalra. Aki szereti, tegyen bele erőspaprikát:-)) Én nem tettem:-)) Végül is az összidő, ami alatt elkészül, 60 perc. 1 adag: 780 kcal Nagyon rég volt, hogy annyi saját zöldpaprika és paradicsom lett a kertünkben a palántákon, hogy egyszerre érjenek be, és lecsót készíthessek. Hát, most szerencsésen úszunk bennük, paprikában és paradicsomban...:-)) A virslik az eredeti receptben is benne voltak!!! :-)))  

Hozzávalók

A lecsóhoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek