r
Nosalty Logó

Rakott tarja fóliában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
koszider
Rakott tarja fóliában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tarja

Töltelék

Összesen 849 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tarja

Töltelék

Összesen 1695 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tarja

Töltelék

Összesen 223 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 849 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1695 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Tarja

Töltelék

Elkészítés

Tarja

  1. A méretes, legalább ujjnyi szeletre (vagyis vastagra) vágott tarját egy kicsit megütögetjük, a szélén a zsírosabb részeket bevágjuk (pl. ollóval megcsípjük), hogy ne pöndörödjön fel. Mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd az egyik felüket megkenjük a pépesre vágott fokhagymával és a mustárral. Félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. Akkora alufólia-darabot tépünk, mint egy szelet hús hosszabbik oldalának a háromszorosa. A fóliát megkenjük egy kevés olajjal, és a közepére sorban, egymás mellé lefektetünk 5-6 szelet bacont. Ráteszünk egy szelet húst, a fokhagymás-mustáros felével fölfelé, ráhalmozzuk a töltelék felét, kicsit rányomkodjuk, és a baconszeleteket szépen, sorban ráhajtogatjuk – nem kell feltekerni, csak becsomagolni. A fóliát behajtjuk, előbb a két végét, majd az oldala felől is, és középen a széleket összecsípjük, összesodorjuk, hogy zárt csomagot kapjunk. Nem kell szorosra hajtogatni! A másik húst ugyanígy megtöltjük, becsomagoljuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral – biztosan kicsorog egy kis lé sütés közben, az se égjen rá a tepsire. A csomagokat belerakjuk, és 70-80 percig sütjük.
  4. Ezután kibontjuk a csomagokat – vigyázzunk, mert felcsap a gőz, a fóliában pedig elég sok és nagyon forró lé gyűlik össze! Le ne forrázzuk a kezünket! A megpuhult, de még nem pirult húsbatyukat átemeljük egy sütőtálra – amiben tálalni is lehet –, és kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk.
  5. A finom, fűszeres hússzeleteket krumplival, salátával vagy akár rizzsel tálaljuk. Én most párolt rizst és zöldborsós gombamártást csináltam hozzá – nyerő volt!

Töltelék

  1. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát finomra vágjuk, megsózva kevés zsíron üvegesre pároljuk, kicsit hűlni hagyjuk. Belekeverjük a darált húst, az egész tojást, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sót-borsot, és jól összedolgozzuk. (Csípős paprikát is tehetünk bele, ha szeretjük.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6828
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tarja fóliában
koszider 91 recept

Kedvelem a szeletelt baconbe tekert húsokat, mert egyszerű, gusztusos a végeredmény, és nincs olyan húsféle, amit ne dobna fel egy kis extra füstös íz. Ez a tarja is így született, a megpakolt szeleteket még alufóliába is betekertem, hogy csinos kis dundi csomagok legyenek – mit mondjak, szó szerint jól sült el az ötlet. Hidegen szépen szeletelhető, vagyis akár hidegtálra is ajánlom!

Hozzávalók

Tarja

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!