r
Nosalty Logó

Rakott spenótos-gombás penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Manóki
Rakott spenótos-gombás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2397 micro
  • Lut-zea
    6601 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9508.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2179 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    3935 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1732 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    18861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    39604 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    1852 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A gombás tésztához

  1. Forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, és főzzük meg benne a penne tésztát.
  2. Aprítsuk fel a vöröshagymát, és dinszteljük meg egy evőkanál olajon. Mossuk, majd aprítsuk fel a gombát tetszés szerint, és pároljuk meg a pirított hagymán. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot ízlés szerint. Esetleg mehet még bele kevés pirospaprika is.
  3. Ha mirelit spenótunk van, akkor csak keverjük hozzá a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és egy kevés sót. Amennyiben leveles spenótot vettünk, akkor pár csepp olajon pirítsuk meg a spenótot, amíg összeesik, és adjuk hozzá a fokhagymát.
  4. Vajat olvasszuk meg egy lábosban, bele a liszt , majd fél perc pirítás után mehet a tej, majd ha besűrűsödött, a tejszín, és kész is. Nem szükséges újra felforralni.

A besamelmártáshoz

  1. Egy jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: aprított szalonna/bacon (opcionális), tészta, spenót, tészta, besamel, tészta, gomba, tészta, besamel, tészta, spenót, tészta, gomba és végül a reszelt sajt.
  2. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20-30 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3468
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manóki 9 recept

Amikor átjön az olaszos tésztákat kedvelő barátnőm, de már a fülemen folyik ki a paradicsommártás és a húsos tészták, akkor jöhet a vegetáriánus rakottas.

Hozzávalók

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?