r
Nosalty Logó

Rakott spárga 4. - csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kataa
Rakott spárga 4. - csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6472.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3229 micro
Összesen 2496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
  2. A zöldspárga fás részét levágjuk. Ha szükséges, akkor zöldséghámozó segítségével a szárat "meghámozzuk". A szálakat három egyenlő részre vágjuk. Sós, kissé cukros vízben puhára főzzük (10 perc).
  3. A 3 tojást habosra verjük, hozzákeverjük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és ízlés szerint adagolva a kaprot.
  4. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját.
  5. Beletesszük a puhára főtt spárgát és az elkészült csirkemellet.
  6. Tetejére öntjük a tojásos-tejfölös-sajtos masszát.
  7. Megszórjuk a maradék (10 dkg) reszelt sajttal.
  8. Készre sütjük (én gázsütőben 180 fokon, végén 200 fokon), amíg szépen meg nem pirul.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 32045
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 15.

Ajánló

Kapor helyett ki lehet próbálni petrezselyemmel, metélőhagymával... vagy bármi mással. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás finomságot szerettem volna készíteni, ami hamar elkészül. Interneten keresgéltem hasonló recept után, végül a sokféle megoldás ebben a receptben ötvöződött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?