r
Nosalty Logó

Rakott patisszon kisgordon konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kisgordon
Rakott patisszon kisgordon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    722.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3460 micro
Összesen 425 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5778.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1361 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1126 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27680 micro
Összesen 3388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sóval, borssal 2,5-szeres mennyiségű vízben, fedő alatt megpároljuk.
  2. A patisszont felszeleteljük, majd utólag eltávolítjuk a héját (így könnyebb), és vegetás vízben forrástól számított 2 percig főzzük, azután leszűrjük.
  3. A darált húsból hagyma, a fokhagyma és a pirospaprika, köménymag segítségével ízletes pörköltet gyártunk, kb. 30 percig főzzük. Egy kis pirosarany, esetleg gulyáskrém mehet bele.
  4. Egy 20x40 cm-es tepsit valamilyen zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és eloszlatjuk a felületén, evvel mintegy megágyazva az ételünknek, egyúttal biztosítva a könnyű tálalást. Következik a rétegezés. Alulra a párolt tökszeletek, majd rizs és hús következik. A rétegek közé reszeljünk pici sajtot, de annak maradni kell a tetejére is. :-) Addig rétegezzük, míg el nem fogy, ez 3 réteg kb. A tetejére patisszon kerüljön. A tojást felverjük, kis ételízesítővel, pici sajttal, majd a tejföllel elkeverve egyenletesen eloszlatjuk a tetején, a maradék sajtot ráreszeljük, és forró sütőben 200 C-on 30-40 percig sütjük,míg a sajt szépen megpirul a tetején. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 30899
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott patisszon kisgordon konyhájából
kisgordon 8 recept

Nézegettem az ajándékba kapott csillagtököket, de rántani nem volt kedvem, salátát nem csinálnék belőlük, így maradt a jól bevált rétegezett, ún. rakott módszer. Először készítettem, de nem bántam meg, ahogyan a család sem, még a válogatós kiskamasz fiam is tetemes mennyiséget evett, pedig válogat a lelkem! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek