r
Nosalty Logó

Rakott mascarponés kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Rakott mascarponés kalács
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kalács

Krém

Összesen 809 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kalács

Krém

Összesen 4849 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kalács

Krém

Összesen 243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 809 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    214 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.7 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 4849 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Kalács

Krém

Elkészítés

Kalács

  1. A tejet kissé felmelegítjük, beletesszük a mézet, kicsit még melegítjük, majd félretesszük.
  2. A meggylevet felforraljuk a cukorral, besűrítjük a vízzel kikevert keményítővel, majd beletesszük a meggyet is, és összeforraljuk.
  3. Felszeleteljük a kalácsot.
  4. Egy üvegtál aljába teszünk a tejes mézbe áztatott kalácsszeletekből, majd arra ráöntjük a felfőzött meggyet.
  5. Ismét egy réteg áztatott kalács következik, erre jön a fehér krém (lásd Krém elkészítése), majd újra egy sor áztatott kalács, és végezetül a csokis krém.
  6. A rakott kalácsot néhány órán át hagyjuk a hűtőben pihenni.

Krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, és a habot megfelezzük.
  2. Az egyik felét óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval (vízgőz felett felolvasztjuk).
  3. A másik felét pedig a cukorral kikevert mascarponéval.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2793
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott mascarponés kalács
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Nagyon szeretem a mascarponét. Évek óta készítem ezt a sütés nélküli, krémes, finom édességet. A nyári melegben nagy siker lehet, de a téli hidegben is megállja helyét.

Hozzávalók

Kalács

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek