r
Nosalty Logó

Rakott macok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kis Andrea
Rakott macok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A macokhoz

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 810 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A macokhoz

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 3234 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A macokhoz

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Összesen 217 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 810 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5344.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1573 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 3234 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A macokhoz

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A macokhoz

  1. Mackot elkészítjük. Lereszeljük a krumplit. Teszünk rá egy kevés sót, és pár percig állni hagyjuk.
  2. Kinyomkodjuk. Majd összekeverjük a liszttel, egész tojással, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Annyi lisztet tegyünk bele, hogy a krumpli domináljon és erősebb galuska állagú legyen.
  3. Teflonos serpenyőben olajat melegítünk, evőkanállal beleszaggatjuk és szétlapítjuk. Olyan vastagságúra, ahogy szeretjük. Mindkét oldalát megsütjük, majd kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé.
  4. Csirkemellet elkészítjük. Megtisztított csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, fűszerkeverékkel megszórjuk és serpenyőben megsütjük. Majd a kész macokra tesszük. (Én a mackot nem túl bő olajban vagy zsiradékban sütöm mindig teflonos serpenyőben. Ugyanebben sütöm ki a csirkemellet is, így átjárja a fokhagymás mackos íz is:))
  5. Sajtmártást készítünk. Olajat vagy vajat melegítünk, beletesszük a lisztet, pirítjuk egy kicsit, majd öntünk hozzá tejet, és folyamatosan keverjük csomómentesre. Ha nem sikerül a csomómentesség, robotgéppel verjük simává.
  6. Fűszerezzük. Majd belekeverjük a reszelt sajtot
  7. Csirkemelles macokra halmozzuk.
  8. Grillező funkcióval rápirítjuk a sajtmártást. Vagy alsó felső sütéssel készre sütjük.
  9. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7831
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott macok
Kis Andrea 6 recept

Mackot szerettem volna készíteni, de vasárnap volt és valami komolyabb étel kellett ebédre. Találtam a fagyóban csirkemellet, és ez lett belőle.

Hozzávalók

A macokhoz

A csirkéhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek