r
Nosalty Logó

Rakott krumplis tészta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott krumplis tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 973 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 973 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8988.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2828 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    2952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    727 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 3891 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a krumplis tésztát. Megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Megfőzzük. A tésztát is megfőzzük. Olajon vagy más zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát. Megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a megfőtt krumplit, kicsit megtörjük, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is összekeverjük.
  2. Egy tűzálló tepsit kikenünk zsiradékkal, és belesimítjuk a krumplis tésztát. A mini mozzarellagolyókról leöntjük a levet, és beledugdossuk a tészta közé. Lereszeljük a trappista sajtot. Összekeverjük a tejföllel. Rásimítjuk a tésztára. A bacont kockára vágjuk, és rászórjuk a tetejére.
  3. Sütőbe tesszük (én most hideg sütőbe tettem), és így 45 percig sütjük. Én szeretem, ha szép piros a teteje, de aki nem szereti ennyire megsütni, akkor elég 25-30 perc is.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6984
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumplis tészta gazdagon
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Kati barátnőmtől tanultam. Az ételt még karikára vágott kolbásszal és/vagy sonkával is lehet gazdagítani. A legjobb, ha maradék krumplis tésztából turbózzuk így fel. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?