r
Nosalty Logó

Rakott krumpli pikáns csírás salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
Rakott krumpli pikáns csírás salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A rakott krumplihoz

Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A rakott krumplihoz

Összesen 5434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A rakott krumplihoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1543.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.4 g

Zsír

  • Összesen
    353 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12348.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2510 mg
  • Nátrium
    7906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2047.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    1515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1252 micro
  • α-karotin
    1323 micro
  • β-karotin
    4428 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2835 micro
Összesen 5434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A salátához

A rakott krumplihoz

Elkészítés

A salátához

  1. Az aszalt szilvát félbe/negyedbe vágjuk és legalább 2-3 órára a 4 cl céklapárlatba áztatjuk.
  2. A balzsamecetet összekeverjük 2 cl céklapárlattal, kis borssal. Nyers saláták használata esetén megmossuk és felaprítjuk. A céklát meghámozzuk, és nyersen gyufavastagságúra szeleteljük.
  3. A salátákat, retekcsírát egy nagy tálba öntjük, kissé átforgatjuk/keverjük. A szilvát kissé lecsöpögtetjük a párlattól és a salátához adjuk. Végül meglocsoljuk a balzsamecetes keverékkel.
  4. Frissen fogyasztjuk a rakott krumpli mellé

A rakott krumplihoz

  1. A burgonyát és a tojásokat külön-külön edényben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk a héjától. A burgonyát, tojást, és a kolbász karikára vágjuk. A tejfölt összekavarjuk a tejjel a céklapárlattal és egy kis borssal.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük
  3. Egy magas falú tűzálló üvegtálat körberakunk a baconnel, majd egy sor burgonya kerül rá, amit kicsit sózunk, ezután kolbász, tojáskarika réteg. Erre a tejföl egy részét (kb. 1/3-át) öntjük (úgy osszuk el a tejfölt, hogy minden burgonya-tojás-kolbász sor fölé jusson). Ezt a rétegzést addig folytatjuk, amíg az edény meg nem telik / az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére az utolsó tejföl sor fölé burgonya kerül. Erre pár csík bacont helyezünk.
  4. Betesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt (amíg a bacon és a felső réteg burgonya ropogósra nem sül) készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3378
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli pikáns csírás salátával
Pálinkaügynök 13 recept

A rakott krumpli nekem összefonódott a céklával. Ez a változat céklapárlattal adja vissza a különleges ízt, de friss formában.

Hozzávalók

A salátához

A rakott krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?