r
Nosalty Logó

Rakott krumpli kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 1341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6064 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    4003 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1311 micro
Összesen 2679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összevágjuk karikára a krumplit, tojást, kolbászt.
  2. Vöröshagymát kicsit megpirítjuk, félrehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával meghintjük (kb. 2 tk). Majd visszatesszük a tűzre, és rátesszük a tejfölt, és megrottyantjuk.
  3. Egy kisebb kivajazott jénaiba vagy nagyobba (attól függ hány réteget akarunk) rétegezve belehelyezzük az alapanyagokat. Krumpli, tojás, kolbász, tejföl.....
  4. Tetejét a maradék paprikás tejföllel befedjük, rátesszük a tetejét vagy alufoliázzuk, és belehelyezzük az előmelegített sütőbe. Mikor úgy látjuk, hogy átsült, akkor levesszük a tetejét, és kicsit megpirítjuk a tetejét.
  5. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19927
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy csomó főtt tojásom, és nem szerettem  volna kidobni. Így anyukám rakott krumpli receptjét elővettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk