r
Nosalty Logó

Rakott krumpli húsimádóknak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli húsimádóknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2729.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    775 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1106 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10916.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    2015 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    3100 mg
  • Nátrium
    5092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 4423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a krumplit, sós vízben felrakjuk főni.
  2. Rakunk fel vizet melegedni, ha forrni kezd, mehet bele a tojás. Forrástól számított 12 perc, és kész.
  3. A hagymát félkarikára vágjuk, felaprítjuk a kolbászt és a virslit, majd zsiradékon elkezdjük összesütni, mikor már félig kész, belerakjuk a virslit is. Ezt jól összeforgatjuk, és amikor már szépen megpirult, egy tányérra kivesszük.
  4. Majd ugyanebben a serpenyőben, 1 dl vízben szépen megpároljuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fokhagymaporral megszórjuk. Ha kész, ráöntjük a kolbászos keveréket, és jól összekeverjük.
  5. Ha a krumplink nagyjából megfőtt, karikákra vágjuk, ugyanezt tesszük a megpucolt tojással is, majd a tepsi aljára krumplit terítünk, ezt követi a húsos egyveleg, tojás, a tetejét megsózzuk, tejföllel megkenjük. Alufólia segítségével 5. fokozaton 30 percig sütjük.
  6. Közben sajtot reszelünk. Ezután ha letelt a 30 perc, a sajtot ráhalmozzuk, még 15 percig sütjük, és kész is. Hideg tejföllel és csemegeuborkával tálaljuk. :) Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1133
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálam ez egy olyan étel, amit kétszer ugyanúgy elkészíteni nem tudok. Mindig látok benne fantáziát, és kiegészítem egy-két hozzávalóval. Most úgy érzem, ezt már nehéz überelni. :) Mindenkinek jó főzőcskézést és jó étvágyat! :) Niki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?