r
Nosalty Logó

Rakott krumpli csípős kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Rakott krumpli csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 1125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    345 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8851.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    5583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Elkészítés

A rétegekhez

  1. A krumplikat héjában sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni a főzőlében.
  2. A tojásokat keményre főzzük. Az újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt.
  3. A kolbászt karikákra felszeleteljük. A két tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverjük és sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rétegezzük a fentieket. Minden réteget nyakon öntünk a tojásos-tejföllel.
  5. Alufóliával letakarjuk és 40-50 percig sütjük közepes hőmérsékleten. A sütés vége előtt pár perccel rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük zsemlemorzsával. Visszadugjuk a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20054
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli csípős kolbásszal
A kis gasztronauta 142 recept

Nagyon sok változata létezik ennek az ételnek is, de mi ezt az egyszerű változatot szeretjük a legjobban. A tej és a tejföl segít abban, hogy ne száradjon ki a krumpli, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Én most kisebb cserépedényekben készítettem, de ugyanezekkel a mennyiségekkel egy közepes méretű jénaiban is elkészíthetjük.

Hozzávalók

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek