r
Nosalty Logó

Rakott krumpli B konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli B konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    421 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.4 g

Zsír

  • Összesen
    472.7 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    3287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13479.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    3444 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    3813 mg
  • Nátrium
    5321 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3082 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    585 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    2183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2293 micro
Összesen 6454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. A kolbászt és a tojást szintén karikára, a szalonátt 1x2 cm-s lapocskákra vágjuk.
  2. El kezdjük rétegezni a hozzávalókat a következők szerint: 1. sor fele szalonna, következő sor: krumpli. Erre jön só, és zöldséges fűszerkeverék (én az egyik drogériában vásárolható, saját márkás terméket használom). Ezt követően tojás, kolbászkarika, és tejfölfoltok. A szalonna kivételével ismételgetjük a fentieket úgy, hogy a felső réteg krumpli legyen, szalonnával befejezve. Tejfölből kb. 2/3-a menjen bele.
  3. Alufóliával lefedve puhára sütjük. Amikor puha, a fóliát levéve pirítjuk.
  4. Pirítást követően rásimítjuk a maradék tejfölt, és bőven megszórjuk reszelt sajttal, így tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt rásül. Mi szeretjük, ha enyhén megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5472
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Ajánló

6 adagot írtam, de mi 4 főre készítjük, persze egyszerre nem fogy el. Laktatós, kiadós, finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpliból nem lehet keveset csinálni, és előbb-utóbb mind el is fogy. A mi verziónkba a krumpli nyersen kerül bele, így egészen más a krumpliélmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!