r
Nosalty Logó

Rakott köles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DragAndi
Rakott köles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2914 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7762.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1838 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1458.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1069 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    3926 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3410 micro
Összesen 2914 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntjük, beletesszük a leveskockát, megfőzzük.
  2. A szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, és lecsós alapot készítünk. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós. Ízlés szerint borsozzuk.
  3. Mikor elkészült az alap, beletesszük a sajtokat reszelve (kihagyható), a tojással elkevert tejfölt és az apróra vágott petrezselymet. Összeforraljuk.
  4. Egy üvegtálba tesszük a kölest, rákanalazzuk a szószt, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokon 20-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15139
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott köles
DragAndi 20 recept

Köles fanok lettünk, így mindent kipróbálok ezzel az alapanyaggal. Finom, laktató, egészséges. Kell ennél több?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek