r
Nosalty Logó

Rakott kínai kel olaszosan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Auringonkukka
Rakott kínai kel olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

ragu

rizs

összeállítás

Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

ragu

rizs

összeállítás

Összesen 4104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír

ragu

rizs

összeállítás

Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3332.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215 g

Zsír

  • Összesen
    271.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13329 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    3331 mg
  • Nátrium
    6538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2873 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 4104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

ragu

rizs

összeállítás

Elkészítés

ragu

  1. Felteszünk egy liter sós-köménymagos vizet főni, és a kínai kel leveleket egészben, pár percre beletesszük, majd félretesszük.
  2. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd közepes lángon pirítani kezdjük rajta a vadrizst. Óvatosan hozzáadagolunk mindig annyi marha alaplevet (lehet leveskockából is), hogy éppen ellepje a rizst. Ezt addig folytatjuk, amíg félkeményre puhul a rizs, és enyhén krémes állagúvá válik.
  3. A vöröshagymát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymatörőn.
  4. Kevés olívaolajon pirítani kezdjük a hagymákat és a chili paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
  5. A legvégén durvára reszelt parmezán adunk a húsos szószhoz, és még egy utolsót keverünk rajta.
  6. Egy tűzálló tálba kevés olívaolajat locsolunk, és az alját kibéleljük a kínai kel levelekkel. A levelekre a rizs felét fakanállal szétterítjük. Erre kerül a darált hús, majd a crème fraîche. Ezután a rizs második fele, és a tetejét megint kínai kellel fedjük. A maradék crème fraîche-t kikeverjük reszelt parmezánnal, és ezzel kenjük be a rakottasunkat.
  7. Az egészet beterítjük alufóliával, és betoljuk a sütőbe. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 32233
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kínai kel olaszosan
Auringonkukka 61 recept

Rakott káposztára éheztem, de nem a szokványosra, hanem egy kicsit másra. Kicsit alakítottam a hagyományos magyar változaton, és így is tökéletes vacsora lett belőle. A férjem meg is dicsérte, pedig mostanság már nem szokása, mert hozzászokott, hogy mindig finomakat eszik :)

Hozzávalók

ragu

rizs

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!