r
Nosalty Logó

Rakott kínai kel bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bnézsu
Rakott kínai kel bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1479 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    207.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5021.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1659.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    2583 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5918 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 2911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    250 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az extra szűz olívaolajon picit megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst, ügyelve arra, hogy picit levesesebb legyen. Befűszerezzük.
  2. Közben leveleire szedjük a kínai kelt, alaposan átmossuk. Előveszünk egy tepsit, nagyon vékonyan kikenjük zsiradékkal, -nálam ez is extra szűz olívaolaj volt-.
  3. Mikor megfő a hús, hozzáadjuk a nyers bulgurt (ezért volt fontos, hogy picit több víz legyen rajta).
  4. Majd kb. 5 perc múlva elzárjuk, hozzákeverjük a tejfölt, és elkezdjük rétegesen pakolni a tepsibe a kínai kelt, majd a húst. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és vékony paradicsom szeleteket vágunk.
  5. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9902
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kínai kel bulgurral
bnézsu 15 recept

Akciós volt a kínai kel, így nem lehetett otthagyni a boltban. Másnap ez sült ki belőle. Szerintem barna rizzsel, kuszkusszal, de talán még kölessel is szuper lenne. A családnak nagyon ízlett, nálunk rendszeres étel lesz az asztalon. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek