r
Nosalty Logó

Rakott karfiol Boszi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Rakott karfiol Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4678 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7818.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1789 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    3380 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1493.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    989 micro
  • Kolin:
    1129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 4678 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst megfőzzük pörköltnek. Attól függ, mennyire akarjuk zsírosnak, olajat teszünk egy megfelelő nagyságú lábosba. Megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a darált húst.
  2. Rövid ideig pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, fedő alatt főzzük. Közben teszünk bele paprikát és paradicsomot.
  3. A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megpároljuk, de ne legyen teljesen puha.
  4. A rizst megmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük.
  5. A sajtot lereszeljük.
  6. A margarint habzásig hevítjük a liszttel, majd a forró tejet ráöntjük. Teszünk bele fehérborsot és pirospaprikát. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a sajtot, a tejfölt és az enyhén felvert tojást.
  7. Kezdődhet a rétegezés: egy közepes tepsit enyhén kikenünk zsiradékkal, és a megfőtt rizst szépen elrendezzük benne.
  8. A rizsre tesszük a pörköltes darált húst, majd a leszűrt karfiolt. Az egészet leöntjük a sajtos mártással. Lehet még a tetejére egy kis reszelt sajtot tenni.
  9. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és letakarva sütjük kb. 25 percig. Az idő letelte után a takarást levesszük, és kicsit megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9489
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Ajánló

Karfiolkedvekőknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy szép karfiolt, és gondoltam, rakottnak elkészítem. Nagyon finom étel. A hozzávalók mennyisége az igényünk szerint változhat. Én kacsasütőben sütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?