r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rakott karfiol 6. - szerecsendiós sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 753 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 3009 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Összesen 129 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1515.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 753 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6062.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2165 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    886 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 3009 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. A rizst sós vízben megfőzzük.
  3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, és folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszorjuk pirospaprikával. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a rizst.
  4. A mártáshoz a lisztet vajon megpirítjuk, majd felengedjük a hideg tejjel, és folyamatos keverés mellett mártássá főzzük.
  5. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a tejszínnel összekavarjuk.
  6. A tűzről lehúzzuk, és hozzákeverünk 100 g sajtot és a tojássárgákat. Meg-megkeverve, nehogy megbőrösödjön, kihűtjük.
  7. A karfiol felét egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, erre egy réteg rizses hús kerül, melyet meglocsoljuk a mártás felével, majd megint karfiol, rizses hús és mártás.
  8. A maradék sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18785
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

Ha nincs elegendő időnk a, a mártást helyettesíthetjük sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesített tejföllel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

                                                  Le Cordon Bleu – Főzőiskola ínyenceknek – Zöldségek című könyvben akadtam a sajtos karfiolra. Ez egy sajtos krémben sült karfiol, amely előételnek vagy könnyű főételnek nagyszerű, de én valamivel tartalmasabbat szerettem volna. Így született meg a rakott karfiol.  

Hozzávalók

A karfiolhoz

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek