r
Nosalty Logó

Rakott édesburgonya csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Rakott édesburgonya csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A rakott burgonyához

Összesen 1101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A rakott burgonyához

Összesen 4407 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mártáshoz

A rakott burgonyához

Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2085.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    10858 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.2 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8340.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    3355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5989 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2370 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    43433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 4407 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1981 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz

A rakott burgonyához

Elkészítés

A mártáshoz

  1. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, majd amikor habozni kezd, hozzákeverjük a lisztet, és habverővel elkavarjuk benne.
  2. Utána rögtön hozzáöntünk egy keveset a tejszínből, és csomómentesre keverjük. Ahogy sűrűsödik, folyamatosan adjuk hozzá a maradékot, míg végül egy sűrű, besamelhez hasonló mártást nem kapunk.
  3. Ízesítjük, sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával, majd félretesszük.

A rakott burgonyához

  1. A csirkemelleket sózzuk-borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztban, a felesleget lerázzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a csirkeszeletek mindkét oldalát.
  2. A visszamaradt zsiradékot egy kisebb tepsibe öntjük, és kikenjük vele.
  3. Az édesburgonyát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd egy réteget lefektetünk a tepsiben. Ezt sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk a mártás egyharmadával.
  4. Erre jönnek a megpirított csirkeszeletek, egy újabb adag mártás, egy újabb kör édesburgonya. Az édesburgonyára só-bors, majd a maradék mártással leöntjük az egészet.
  5. A tetejére rászórjuk a sajtot és 180 fokos sütőbe tesszük, amíg meg nem pirul a teteje, ez 30-35 perc lesz nagyjából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 594
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 56001
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli, de nem úgy! Szerintem nagyon finom, remélem, kipróbáljátok!

Hozzávalók

A mártáshoz

A rakott burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek