r
Nosalty Logó

Rakott cukkini burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Rakott cukkini burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 997 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3162 micro
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2550 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12646 micro
Összesen 997 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    558 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hajában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, vékonyan (3 mm) felszeleteljük.
  3. A paradicsomot megmossuk, szárát kivágjuk, felkarikázzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
  5. A cukkini-, paradicsom-, krumplikarikákat váltakozva csinosan egymás mellé állítjuk.
  6. Sóval borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk.
  7. A tejben elkeverjük a tejfölt, belekeverjük az áttört fokhagymát, a zöldségekre öntjük.
  8. Forró sütőben aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11031
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini burgonyával
8zsuzsa8 210 recept

Sült húsok mellett köretként tálaljuk, de reszelt sajttal megszórva, akár önálló fogás is lehet. Egy cukkinit népszerűsítő kiadványban találtam a receptre évekkel ezelőtt. Azóta szeptemberi kedvenc. Nyáron is lehet csinálni, de akkor meg a sütőt nincs kedvem bemelegíteni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek