r
Nosalty Logó

Rakott burgonya camembert sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Rakott burgonya camembert sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3485.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1670 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát vékony szeletekre felvágjuk. Ehhez használhatunk egy éles konyhai kést vagy akár mandolint is.
  2. A tejszínhez hozzáreszeljük a fokhagymát, valamint a szerecsendiót, és ízesítjük kakukkfűvel, sóval és borssal. Az egészet alaposan elkeverjük.
  3. A burgonyából egy réteget hőálló tálba pakolunk, erre jöhet egy réteg felszeletelt camembert sajt, majd addig folytatjuk tovább a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  4. A legvégén az egészet leöntjük a tejszínes szósszal, majd 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára, amíg a burgonya meg nem puhul, és a teteje szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 551
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 24189
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos és krémes rakott krumpli, ami önmagában vagy akár köretként is tökéletes lehet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek